OVER MIJ


Welkom!

Ik ben Jolanda Bakker-Wanders, eigenaar van Coachingspraktijk Kids in Balans, een praktijk voor ouder- en kindcoaching op het gebied van hooggevoeligheid (HSP) en problemen met de prikkelverwerking. Daarnaast verzorg ik Geboorte in kaart sessies, ontspanningslessen voor kinderen en workshops voor ouders. In de praktijk help ik kinderen die op wat voor manier dan ook vastlopen of niet volledig tot hun recht komen op school. Dit doe ik in de vorm van individuele begeleiding of coaching. Daarnaast werk ik graag met ouders die willen sparren over de opvoeding van hun kind of op zoek zijn naar nieuwe inspiratie om hun gezinsleven op een manier vorm te geven die echt bij hen past.

Coachingspraktijk Kids in Balans biedt in al deze situaties ondersteuning. Soms gaat het dan puur om je kind te leren ontspannen en soms gaat het juist meer om hulp op het sociaal-emotionele vlak. Denk bijvoorbeeld aan intense emoties, temperament, faalangst, zelfvertrouwen en concentratie. In de praktijk merk ik dat veel kinderen overprikkeld raken of juist prikkels nodig hebben om goed te kunnen functioneren. Voor ouders is het vaak lastig om goed om te gaan met intense emoties (boosheid) of temperament van hun kind. Vaak is er veel onrust in het gezin, wat zorgt voor frustraties onderling, of dat ouders merken dat de aandacht niet goed verdeeld kan worden tussen de kinderen.

Voordat ik met mijn praktijk startte, heb ik als doktersassistente en projectcoördinator bij een Arbodienst gewerkt. Toen ik daar door een reorganisatie boventallig werd, heb ik mij omgeschoold tot kindercoach. Als moeder van 2 hooggevoelige zonen (15 en 11 jaar) weet ik hoe het voelt als je kind niet de hulp krijgt die het nodig heeft. Hoe fijn is het om dan iemand te hebben die met je meedenkt en hoe prettig is het als je je kind beter begrijpt en je merkt dat de sfeer in huis verbetert!

Na de kindercoachopleiding heb ik verschillende opleidingen gevolgd op het gebied van geboortepsychologie, het begeleiden van kinderen met hooggevoeligheid, kindermassage, ontspanningslessen voor kinderen en timemanagement voor ouders. In maart 2023 heb ik de opleiding rond reflexintegratie gevolgd bij het Breincentrum.

In de ruim zes jaar dat de praktijk nu bestaat heb ik al een heleboel kinderen en ouders geholpen om weer steviger in hun schoenen te staan. Ouders geven aan dat ze het fijn vinden dat er altijd een kort en laagdrempelig lijntje is tussen hen en mij. Gedurende een traject hebben we dan ook regelmatig contact en zorgen we samen dat de begeleiding van de kinderen zo goed mogelijk verloopt.

De kinderen vinden het fijn dat de begeleiding in een vertrouwde omgeving is: bij de kinderen thuis of gewoon op school. Over het algemeen komen de kinderen graag en vinden ze het heel gezellig, terwijl ze toch ook echt een uur hard aan het werk zijn.

Ik vind het een groot compliment als gezinnen terugkomen en ik na een traject met een kind ook het broertje of zusje mag begeleiden. Dat betekent dat het gevoel goed zit en de resultaten naar tevredenheid waren.

Omdat ik het zo belangrijk vind dat we allemaal een goed gevoel hebben bij de begeleiding, begint een traject altijd met een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Met een kop thee of koffie kun jij mij het verhaal van je kind vertellen en kunnen we samen bekijken of ik de beste persoon ben om jou of je kind verder te helpen. Daar wil ik je dan ook bij deze van harte voor uitnodigen.

Ben je op zoek naar begeleiding, coaching of een ontspanningsles voor je kind, of wil je zelf eens een goed gesprek over je kind of de opvoeding? Dan kun je onderaan op deze pagina je gegevens achterlaten. Ik bel je dan zo snel mogelijk terug om een afspraak te maken voor een kennismakingsgesprek, zodat we de mogelijkheden voor jouw kind kunnen bespreken.

Wil je eerst nog wat meer weten over de praktijk of zoek je informatie over hooggevoeligheid of prikkelverwerking? Kijk dan eens rond op mijn website. Er staan een heleboel blogartikelen met informatie voor je klaar. Je kunt de praktijk ook volgen via Facebook of Instagram.

Ik ontmoet jou/jullie graag!

Hartelijke groet,

Jolanda Bakker-Wanders

Ervaringen

We zijn erg blij met de ondersteuning van Jolanda. Ze heeft ons geholpen onze zoon, zijn gedrag en onze reactie hierop beter te begrijpen. Tijdens het traject geeft Jolanda uitgebreide terugkoppeling en veel handige tips en handvaten, voor zowel ouders als kind.
Onze zoon vond de sessies met Jolanda elke keer weer een feest! Hij heeft veel inzicht in zichzelf gekregen en meer controle over zijn gedrag, hierdoor heeft hij meer rust en zelfvertrouwen gekregen.

- Ellen / moeder van 7-jarige zoon

Wat mooi en bijzonder om Geboorte in Kaart voor onze zoon Lucas te doen bij Jolanda. Wat heeft ze goed geluisterd en wat kan ze het goed terug geven. Met veel respect en vol begrip gaat ze met verschillende situaties om. Niks is vreemd. Alles kan gezegd worden. Dat maakte het heel vertrouwd. Het traject was zo verhelderend. Direct na het eerste gesprek had ik veel inzichten en dingen om over na te denken. Ik begreep Lucas nog veel beter door stil te staan wat hij heeft meegemaakt, hoe hij dat mogelijk ervaren heeft, welke effecten dit heeft voor vandaag de dag en waar hij behoefte aan heeft. Het geboorteverslag is echt een cadeau. Zowel voor onszelf als voor Lucas.

- Linda / moeder van Lucas (6 jaar)

Ik heb Geboorte in Kaart gedaan, omdat ik veel vragen had over de geboorte van mijn zoon i.v.m. gecompliceerde zwangerschap/bevalling. Door deze sessies te doen met Jolanda heb ik veel antwoorden mogen krijgen. Ik ben zo blij met Jolanda, want zij gaf mij veel ruimte en tijd om hierover te praten. Ook krijgt mijn zoon relaxlessen en hij is zo een ander kind.

- Irene / moeder van 4-jarige zoon

Tijd voor verandering? Kom voor een gratis intake!

Binnen het gezin kan er sprake zijn van onbegrip, spanningen en frustraties. Je wil het liefst dat het nú verandert. Ik kan je helpen!