Dé kindercoach in Amersfoort


Dé kindercoach in Amersfoort

We willen allemaal dat ons kind gezond en vrolijk opgroeit. Maar helaas is dat niet iedereen gegeven. Tegenwoordig hebben veel opgroeiende kinderen te maken met hooggevoeligheid. Een mooie eigenschap, maar soms ook lastig. Heb jij ook een hooggevoelig kind? Ga dan naar dé kindercoach in Amersfoort!

kindercoach amersfoort

Hoogsensitiviteit

Iemand die hoogsensitief is, is doorgaans vaak op de buitenwereld gericht, is heel sociaal en beschikt over een groot inlevingsvermogen. Mensen met deze krachtige eigenschappen zijn ook nogal eens perfectionistisch van aard. Het gevaar bestaat daarbij dat de lat te hoog wordt gelegd en stress, overspannenheid of een burn-out op de loer ligt. En zelfs kinderen kunnen hier al mee te maken krijgen!

Prikkels

Bij iemand die hooggevoelig is, is het zenuwstelsel scherper afgesteld dan bij mensen die niet die eigenschap hebben. Het gevolg is dat prikkels van buitenaf extra hard binnenkomen, en het kost de hoogsensitieve persoon (HSP) meer tijd en moeite om die prikkels te verwerken. Dat is tegenwoordig een grotere uitdaging dan vroeger, omdat we nu constant blootstaan aan allerlei prikkels. Overprikkeling ligt dan op de loer.

School

Die overprikkeling kan ertoe leiden dat je kind minder goed meekomt op school. Dit kan dan komen doordat het kind niet genoeg rustmomenten krijgt, en dan kan de leerstof niet meer goed verwerkt worden. Dat wil je als ouders natuurlijk voorkomen. Een kind kan de basisschool maar één keer doen, dus is het zaak om de omstandigheden zodanig te maken dat jouw kind die periode optimaal kan benutten en goed tot zijn recht komt. Ook de leerkracht heeft hier een rol in.

Aspecten

Hoe weet je of je kind hoogsensitief is? Dat is niet direct te zeggen, maar er zijn wel een aantal aspecten die kunnen wijzen op hooggevoeligheid. Je kind is bijvoorbeeld boos, waarbij het niet voor rede vatbaar is, zonder dat je te weten komt wat er aan de hand is. Of je kind moet plotseling huilen, terwijl er niet een directe aanleiding lijkt te zijn. Dit soort gedrag kan wijzen op hoogegevoeligheid bij je kind.

Je kind helpen

Hoogsensitiviteit is een eigenschap die niet te veranderen is. Maar er zijn wél mogelijkheden om er beter mee om te gaan. Wanneer een hooggevoelig kind overprikkeld is geraakt, kan het zo zijn dat het als reactie op de overprikkeling uit zijn lichaam vlucht, in zijn hoofd. Je kunt op zulke momenten je kind helpen door een rustmoment in te lassen. Ook bijvoorbeeld sporten kan een manier zijn om tot rust te komen.

Kindercoach Amersfoort

Wat kun je als ouders van een hooggevoelig kind nog meer doen? Een kindercoach inschakelen! Jolanda Bakker-Wanders is kindercoach in Amersfoort en is gespecialiseerd in het coachen van kinderen met hooggevoeligheid én hun ouders. Jullie krijgen inzicht in de verschillende aspecten van hoogsensiviteit en passende handvatten om er op een betere manier mee om te gaan.

Aanbod

Jolanda biedt, naast ouder-en-kindcoaching, ook diverse trainingen en workshops. Zoals een cursus timemanagement voor ouders, waarbij ze leren om meer balans te creëren in hun leven. Daarnaast geeft Jolanda onder andere ontspanningslessen aan kinderen. Hiermee heeft Jolanda een compleet aanbod in het omgaan met hooggevoeligheid.

Ondersteuning

Mocht je twijfelen of het verstandig is om je te laten helpen, bedenk dan dat het helemaal niet raar is om je door een professional te laten helpen. We kunnen namelijk niet allemaal de wijsheid hebben om passende antwoorden te hebben op alles wat er in het leven voorbijkomt. En dan is het goed dat er een kindercoach praktijk is die ondersteuning kan bieden. Kindercoaching kan jou én je kind veel positiefs opleveren.

Kosteloze kennismaking

Zoek jij een kindercoach in Amersfoort? Neem dan contact op met Jolanda. Een telefonische kennismaking is kosteloos!

Ervaringen

We zijn erg blij met de ondersteuning van Jolanda. Ze heeft ons geholpen onze zoon, zijn gedrag en onze reactie hierop beter te begrijpen. Tijdens het traject geeft Jolanda uitgebreide terugkoppeling en veel handige tips en handvaten, voor zowel ouders als kind.
Onze zoon vond de sessies met Jolanda elke keer weer een feest! Hij heeft veel inzicht in zichzelf gekregen en meer controle over zijn gedrag, hierdoor heeft hij meer rust en zelfvertrouwen gekregen.

- Ellen / moeder van 7-jarige zoon

Wat mooi en bijzonder om Geboorte in Kaart voor onze zoon Lucas te doen bij Jolanda. Wat heeft ze goed geluisterd en wat kan ze het goed terug geven. Met veel respect en vol begrip gaat ze met verschillende situaties om. Niks is vreemd. Alles kan gezegd worden. Dat maakte het heel vertrouwd. Het traject was zo verhelderend. Direct na het eerste gesprek had ik veel inzichten en dingen om over na te denken. Ik begreep Lucas nog veel beter door stil te staan wat hij heeft meegemaakt, hoe hij dat mogelijk ervaren heeft, welke effecten dit heeft voor vandaag de dag en waar hij behoefte aan heeft. Het geboorteverslag is echt een cadeau. Zowel voor onszelf als voor Lucas.

- Linda / moeder van Lucas (6 jaar)

Ik heb Geboorte in Kaart gedaan, omdat ik veel vragen had over de geboorte van mijn zoon i.v.m. gecompliceerde zwangerschap/bevalling. Door deze sessies te doen met Jolanda heb ik veel antwoorden mogen krijgen. Ik ben zo blij met Jolanda, want zij gaf mij veel ruimte en tijd om hierover te praten. Ook krijgt mijn zoon relaxlessen en hij is zo een ander kind.

- Irene / moeder van 4-jarige zoon

Tijd voor verandering? Kom voor een gratis intake!

Binnen het gezin kan er sprake zijn van onbegrip, spanningen en frustraties. Je wil het liefst dat het nú verandert. Ik kan je helpen!