Kindermassage


Kindermassage

Kindermassage brengt kinderen beter in balans – aanraken is een levensbehoefte.

In het dagelijks leven wordt veel van jouw kind verwacht. Kinderen zijn druk op school, met sport en andere activiteiten. En dat alles terwijl hun ontwikkeling in een hoog tempo plaatsvindt. Omdat kinderen erg openstaan voor hun omgeving is het vaak moeilijk om de prikkels die ze binnenkrijgen te doseren en te verwerken.

Waarom kindermassage?

Aanraken is een eerste levensbehoefte voor zowel kinderen als volwassenen. Aanraken en aangeraakt worden is vooral jezelf leren kennen. Doordat jouw kind zijn/haar lijf steeds meer gaat ervaren, wordt je kind steeds vertrouwder met zichzelf en alles wat zich aandient. Kinderen die lekker in hun vel zitten, staan vaak zelfbewuster in hun leven. Voor een gezond lichaam en geest hebben we aanraking net zo hard nodig als voeding en beweging.

Kindermassage is een heel goed middel om rust te creëren. Door op jonge leeftijd te beginnen met massage, leert jouw kind de indrukken die hij/zij overdag opdoet te verwerken en los te laten. Uit onderzoek blijkt dat kinderen door regelmatige massage intensiever spelen, rustiger slapen en beter groeien. Ook kunnen ze zich langer en beter concentreren, beter samenwerken en communiceren en worden ze minder snel agressief. Door liefdevol aanraken maakt je lichaam een ‘feel-good’-hormoon (oxitocine) aan. Daardoor neemt de hoeveelheid stresshormoon (adrenaline) af. Veiligheid en ontspanning nemen toe en de balans tussen lichaam en geest herstelt en versterkt.

Kindermassage, voor wie?

De kindermassage die ik geef is afgestemd op kinderen vanaf 4 jaar. Massage is natuurlijk voor ieder kind fijn, maar zeker geschikt bij:

  • Overprikkeling
  • Overgevoeligheid, hooggevoeligheid
  • Hoofdpijn
  • Buikpijn, obstipatie, bedplassen
  • Slaapproblemen
  • Emoties als verdriet, boosheid en angsten
  • Concentratieproblemen
  • Faalangst en onzekerheid
  • Stress, druk, onrust, vermoeidheid

Werkwijze

Voor de eerste afspraak ontvang je als ouder een intakeformulier waarop naast NAW-gegevens de eventuele klachten, ziektegeschiedenis, bijzonderheden en wensen ingevuld kunnen worden.

De eerste afspraak start met een korte intake, waarbij ouder/verzorger en kind aanwezig zijn. We nemen het intakeformulier door en vervolgens doen we samen een bewustzijns-, ademhalings- en aardingsoefening. Na deze oefeningen is het tijd voor massage, waarbij jouw kind op de massagetafel komt liggen. Niet alle kinderen zijn het gewend om aangeraakt te worden. De massage kan over de kleding heen gegeven worden of als je kind masseren al gewend is met massageolie. Ik zal eerst vertrouwen moeten krijgen van het kind om aan de slag te gaan.

Ik zorg voor een veilige omgeving waarbinnen je kind zijn/haar grenzen kan aangeven. Als jouw kind dat prettig vindt, kom ik bij jullie thuis. Ik vind het nodig dat de ouder/verzorger tijdens de gehele afspraak in de ruimte aanwezig is. De duur van de massage verschilt per kind. Een volledige massage duurt 45 minuten tot 1 uur. In overleg kijken we wat jouw kind nodig heeft en hoe de reactie was op de eerste massage. Voor de eerste afspraak plan ik 1,5 uur.

Coaching en massage: de perfecte combinatie!

Ieder kind is uniek en elke hulpvraag is anders. Het is mogelijk om de massage en coaching met elkaar te combineren om tot een goede oplossing te komen.

Wil je meer weten? Neem gerust contact op voor een kennismaking.


Ook interessant voor jou

Ervaringen

We zijn erg blij met de ondersteuning van Jolanda. Ze heeft ons geholpen onze zoon, zijn gedrag en onze reactie hierop beter te begrijpen. Tijdens het traject geeft Jolanda uitgebreide terugkoppeling en veel handige tips en handvaten, voor zowel ouders als kind.
Onze zoon vond de sessies met Jolanda elke keer weer een feest! Hij heeft veel inzicht in zichzelf gekregen en meer controle over zijn gedrag, hierdoor heeft hij meer rust en zelfvertrouwen gekregen.

- Ellen / moeder van 7-jarige zoon

Wat mooi en bijzonder om Geboorte in Kaart voor onze zoon Lucas te doen bij Jolanda. Wat heeft ze goed geluisterd en wat kan ze het goed terug geven. Met veel respect en vol begrip gaat ze met verschillende situaties om. Niks is vreemd. Alles kan gezegd worden. Dat maakte het heel vertrouwd. Het traject was zo verhelderend. Direct na het eerste gesprek had ik veel inzichten en dingen om over na te denken. Ik begreep Lucas nog veel beter door stil te staan wat hij heeft meegemaakt, hoe hij dat mogelijk ervaren heeft, welke effecten dit heeft voor vandaag de dag en waar hij behoefte aan heeft. Het geboorteverslag is echt een cadeau. Zowel voor onszelf als voor Lucas.

- Linda / moeder van Lucas (6 jaar)

Ik heb Geboorte in Kaart gedaan, omdat ik veel vragen had over de geboorte van mijn zoon i.v.m. gecompliceerde zwangerschap/bevalling. Door deze sessies te doen met Jolanda heb ik veel antwoorden mogen krijgen. Ik ben zo blij met Jolanda, want zij gaf mij veel ruimte en tijd om hierover te praten. Ook krijgt mijn zoon relaxlessen en hij is zo een ander kind.

- Irene / moeder van 4-jarige zoon
Lees meer ervaringen

Tijd voor verandering? Kom voor een gratis intake!

Binnen het gezin kan er sprake zijn van onbegrip, spanningen en frustraties. Je wil het liefst dat het nú verandert. Ik kan je helpen!