Geboorte in kaart


Je geboorte in kaart

Als je werkelijk wilt weten waar gedrag vandaan komt.

Grootse impact vanaf het begin

Bizar toch, dat de manier waarop je geboren wordt, mede bepalend is hoe jij je vandaag de dag gedraagt!’ Je geboorte is jouw unieke reis naar de buitenwereld. Het is een ervaring die jouw lichaam niet vergeet. De manier waarop je geboren wordt, vormt de basis voor je gevoel van veiligheid, eigenwaarde en verbondenheid. Ook vormt het je vermogen om gezonde relaties aan te gaan vanuit liefde, inlevingsvermogen en vertrouwen. Je geboorte heeft een enorme impact op je verdere leven.

  • Voel je als ouder dat er (nog) een puzzelstukje mist?
  • Vind jij of je kind nieuwe situaties spannend?
  • Voel je je soms onzeker?
  • Ben jij of is jullie kind snel gefrustreerd?
  • Heb jij of je kind moeite met concentreren?
  • Heb je het gevoel dat het gedrag van jullie kind achter een label wordt gestopt?
  • Voel je dat het gedrag dat jullie kind laat zien er niet voor niets is?

Inzichten vanuit de geboorte

Het is bijzonder hoe treffend de inzichten elke keer zijn. Ieder mens heeft een verhaal dat hem/haar maakt tot wie hij/zij is en de start van je leven is daarin een bepalend onderdeel. Frustraties en gedrag van nu zijn vaak duidelijk te linken aan ervaringen uit het prille begin. Je komt meteen bij de kern en kunt belemmerende patronen doorbreken.

Jouw verhaal

Door jouw geboorte in kaart te brengen ga jij jezelf beter begrijpen. Je weet dan waar jouw gedragspatronen, karaktertrekken en belemmerende overtuigingen zijn oorsprong hebben vanuit de zwangerschap of je geboorte. Jouw onderliggende behoeftes worden zichtbaar. Met deze wijsheid over jezelf kun je stappen gaan zetten! Geboorte in Kaart kun je ook inzetten om het (probleem) gedrag van je kind beter te kunnen begrijpen. We zullen zien dat het gedrag van je kind altijd logisch is, als je het verhaal erachter kent.

Je kunt je wel voorstellen dat een kindje die door een keizersnede is geboren of in een tijdje alleen in een couveuse heeft gelegen ieder een eigen ervaring en dus uniek verhaal heeft. Je krijgt een andere kijk op het gedrag van jezelf of jullie kind en als je dit weet zul je er meer begrip voor kunnen opbrengen.

Voor wie?

Het in kaart brengen van je geboorte kan voor iedereen nuttig zijn. Voor jullie baby of kind, maar ook voor jezelf. Bij mijn eigen kinderen en mijzelf zie ik bepaalde patronen die ik kan herleiden vanuit de geboorte. Ik herken ze nu, begrijp ze en snap waarom de kinderen zo doen zoals ze doen. Door deze inzichten kan ik beter reageren op hun gedrag. Onze oudste zoon is bijvoorbeeld geboren door een vacuüm. Aan hem merken wij dat hij gevoelig is, dat hij heftig kan reageren als iets niet lukt (geboren worden lukte niet), graag de touwtjes in handen wil hebben en aansporing nodig heeft om aan iets te beginnen (inleiding). Er zijn al heel wat puzzelstukjes op zijn plek gevallen. Hoe fijn zou het zijn als er een logische verklaring is voor dat waarmee jij al lang worstelt? Ben je benieuwd naar het verhaal dat schuilgaat achter jouw geboorte of die van je kind? Je bent welkom, ik laat het je graag zien.

Hoe werkt Geboorte in Kaart?

Voorafgaand aan het gesprek ontvang je een lijst met vragen over de zwangerschap en je geboorte. De ingevulde vragenlijst stuur je naar mij terug. Tijdens het 1e gesprek (3 uur) nemen we kort jouw verhaal of die van jullie kind door waarna we aan de slag gaan met de Geboorte in Kaart set. De set bestaat uit fotokaarten en gedragspatronen kaarten. In een 2e gesprek (2 uur) brengen we geboortebehoeftes in kaart en jouw kwaliteiten/talenten of die van je kind. Na deze 2 gesprekken ontvang je een verslag.


Ook interessant voor jou

Ervaringen

We zijn erg blij met de ondersteuning van Jolanda. Ze heeft ons geholpen onze zoon, zijn gedrag en onze reactie hierop beter te begrijpen. Tijdens het traject geeft Jolanda uitgebreide terugkoppeling en veel handige tips en handvaten, voor zowel ouders als kind.
Onze zoon vond de sessies met Jolanda elke keer weer een feest! Hij heeft veel inzicht in zichzelf gekregen en meer controle over zijn gedrag, hierdoor heeft hij meer rust en zelfvertrouwen gekregen.

- Ellen / moeder van 7-jarige zoon

Wat mooi en bijzonder om Geboorte in Kaart voor onze zoon Lucas te doen bij Jolanda. Wat heeft ze goed geluisterd en wat kan ze het goed terug geven. Met veel respect en vol begrip gaat ze met verschillende situaties om. Niks is vreemd. Alles kan gezegd worden. Dat maakte het heel vertrouwd. Het traject was zo verhelderend. Direct na het eerste gesprek had ik veel inzichten en dingen om over na te denken. Ik begreep Lucas nog veel beter door stil te staan wat hij heeft meegemaakt, hoe hij dat mogelijk ervaren heeft, welke effecten dit heeft voor vandaag de dag en waar hij behoefte aan heeft. Het geboorteverslag is echt een cadeau. Zowel voor onszelf als voor Lucas.

- Linda / moeder van Lucas (6 jaar)

Ik heb Geboorte in Kaart gedaan, omdat ik veel vragen had over de geboorte van mijn zoon i.v.m. gecompliceerde zwangerschap/bevalling. Door deze sessies te doen met Jolanda heb ik veel antwoorden mogen krijgen. Ik ben zo blij met Jolanda, want zij gaf mij veel ruimte en tijd om hierover te praten. Ook krijgt mijn zoon relaxlessen en hij is zo een ander kind.

- Irene / moeder van 4-jarige zoon

Tijd voor verandering? Kom voor een gratis intake!

Binnen het gezin kan er sprake zijn van onbegrip, spanningen en frustraties. Je wil het liefst dat het nú verandert. Ik kan je helpen!