Coaching ouder en kind


Coaching ouder en kind

Coachingspraktijk Kids in Balans biedt ondersteuning aan kinderen in de leeftijd van 4 t/m 12 jaar en hun ouders. Help jouw gezin weer rust en balans te vinden.

Hooggevoeligheid is een mooie karaktereigenschap! Voel jij dit nog niet zo? Dan ben je hier op de juiste plek.

Coaching

‘Ik ben ervan overtuigd dat jouw kind niet in een hokje te plaatsen is! Daarom ziet kindercoaching er voor ieder kind anders uit’.

Workshops

Leer met een kleine groep ‘handvatten’ toepassen die het gezinsleven makkelijker en leuker maken!

Rust en harmonie in het gezin

Bewustwording is een eerste stap

Ik ben Jolanda, kindercoach voor (hoog-)gevoelige kinderen en hun ouders. Het is mijn missie om gezinnen met (hoog-)gevoelige kinderen te helpen met rust en harmonie te vinden. Dat doe ik door gezinnen te helpen om te gaan met hun gevoeligheid.

Hooggevoeligheid staat ook wel bekend als hoogsensitief

Als ouder maak je je zorgen. Je hebt van alles geprobeerd, maar het heeft nog niet geholpen. Binnen het gezin kan er sprake zijn van onbegrip, spanningen, frustraties en intense emoties. Je wilt het liefst dat het nu veranderd.

Ik leer je om:

– signalen te herkennen van overprikkeling

– signalen te herkennen van onderprikkeling

– de gevoelens te erkennen van jouw kind

– om jouw kind met hooggevoeligheid te begrijpen.

Herken je dit bij jouw kind?

– jouw kind voelt zich anders dan andere kinderen

– is regelmatig overprikkeld (intense emoties)

– trekt zich regelmatig terug

– geeft regelmatig aan een vol hoofd te hebben

– heeft vaak buikpijn of hoofdpijn

Er moet nu iets gebeuren en het liefst wil je dat op korte termijn de sfeer in jullie gezin verbetert.

‘Bewustwording is de eerste stap naar meer rust en harmonie in het gezin.’

Het is mijn missie om (hoog)gevoelige kinderen en ouders te helpen om te gaan met hun gevoeligheid. Ik herken de frustraties wanneer je niet weet wat er met je kind aan de hand is. Je kan je onzeker en hulpeloos voelen. Onze 2 zonen (15 en 11 jaar) zijn allebei hooggevoelig, ieder op hun eigen manier. Toen we dat ontdekten bij onze oudste zoon hebben wij hulp gezocht bij een coach. Bij iedere sessie vielen er meer puzzelstukjes in elkaar. We herkenden de eerste signalen van overprikkeling, we erkenden zijn gevoelens, we begrepen hem beter en kregen tools aangereikt. Dat heeft ons echt geholpen, waardoor ik nu graag ook andere ouders help.

Als ouder is het moeilijk om te zien dat je kind niet lekker in zijn/haar vel zit. Soms is een steuntje in de rug ontzettend fijn voor zowel je kind als jij als ouder. Je staat er niet alleen voor! Samen gaan we ontdekken wat er bij je kind past, zonder labels te plakken of je kind in het welbekende hokje te plaatsen. Ik geef je tips hoe jullie om kunnen gaan met de uitdagingen van hooggevoeligheid waardoor jullie meer vertrouwen krijgen. Elk kind is uniek en kinderen hebben geen label of hokje nodig.

Herken je dat gevoel dat je zo niet verder wil gaan? Dat er echt iets moet veranderen? Heb je ook al van alles geprobeerd, zonder veel resultaat? Wil jij als ouder ook antwoord op je vragen?

Het is tijd om te stralen! Hoe lekkerder jouw kind in zijn of haar vel zit, hoe makkelijker de dingen gaan. Vul hieronder je gegevens in voor een gratis vrijblijvend kennismakingsgesprek.


Ook interessant voor jou

Ervaringen

We zijn erg blij met de ondersteuning van Jolanda. Ze heeft ons geholpen onze zoon, zijn gedrag en onze reactie hierop beter te begrijpen. Tijdens het traject geeft Jolanda uitgebreide terugkoppeling en veel handige tips en handvaten, voor zowel ouders als kind.
Onze zoon vond de sessies met Jolanda elke keer weer een feest! Hij heeft veel inzicht in zichzelf gekregen en meer controle over zijn gedrag, hierdoor heeft hij meer rust en zelfvertrouwen gekregen.

- Ellen / moeder van 7-jarige zoon

Wat mooi en bijzonder om Geboorte in Kaart voor onze zoon Lucas te doen bij Jolanda. Wat heeft ze goed geluisterd en wat kan ze het goed terug geven. Met veel respect en vol begrip gaat ze met verschillende situaties om. Niks is vreemd. Alles kan gezegd worden. Dat maakte het heel vertrouwd. Het traject was zo verhelderend. Direct na het eerste gesprek had ik veel inzichten en dingen om over na te denken. Ik begreep Lucas nog veel beter door stil te staan wat hij heeft meegemaakt, hoe hij dat mogelijk ervaren heeft, welke effecten dit heeft voor vandaag de dag en waar hij behoefte aan heeft. Het geboorteverslag is echt een cadeau. Zowel voor onszelf als voor Lucas.

- Linda / moeder van Lucas (6 jaar)

Ik heb Geboorte in Kaart gedaan, omdat ik veel vragen had over de geboorte van mijn zoon i.v.m. gecompliceerde zwangerschap/bevalling. Door deze sessies te doen met Jolanda heb ik veel antwoorden mogen krijgen. Ik ben zo blij met Jolanda, want zij gaf mij veel ruimte en tijd om hierover te praten. Ook krijgt mijn zoon relaxlessen en hij is zo een ander kind.

- Irene / moeder van 4-jarige zoon

Tijd voor verandering? Kom voor een gratis intake!

Binnen het gezin kan er sprake zijn van onbegrip, spanningen en frustraties. Je wil het liefst dat het nú verandert. Ik kan je helpen!