BLOG


Meer rust in het gezin met een time-outprogramma

Af en toe een time-out is geen luxe. Als ouder van een hooggevoelig en snel overprikkeld kind, loop jij zelf ook het risico om overprikkeld te raken. Een overprikkeld kind wordt gauw boos en raakt snel overstuur. Andere hooggevoelige kinderen kruipen juist in hun schulp en trekken zich uren- of zelfs dagenlang terug. Je maakt je ongerust omdat ze niet meer willen communiceren. En als je meer kinderen met gedragsproblemen in huis hebt, hoe doe je het dan? Laat je je gek maken of zoek je naar een oplossing? Het coachingsprogramma time-out voor pap en mam is dan precies wat je zoekt.

time-out

Onrust stapelt zich op

Het is heel logisch dat als alle drukte zich opstapelt, je zelf dan ook op een gegeven moment onrustig wordt. En dat is helemaal niet gek, want als ouder moet je vaak van alles tegelijk. Je moet je kinderen (en jezelf) van eten voorzien, je moet zorgen dat het huis niet een rommeltje wordt en tegenwoordig moet je als ouder ook vaak nog eens thuis werken. Zie dan maar eens je te concentreren en rustig te blijven.

Time-out voor pap en mam

Veel ouders vinden het time-outtraject heel waardevol, omdat het je als opvoeder duidelijkheid en rust geeft. Duidelijkheid en rust voor de ouders leidt vervolgens tot duidelijkheid en rust voor de kinderen. Het is belangrijk om te beseffen dat je als ouder niet alleen maar voortdurend klaar hoeft te staan voor je kind. Je reageert dan op impulsen van het kind, in plaats van liefdevol leiding te geven. Als ouder moet je dus regelmatig afstand nemen om je eigen handelen te kunnen bekijken.

Uitleg van het time-outprogramma

Het programma bestaat uit een online leeromgeving en twee coachingsgesprekken met Jolanda Bakker-Wanders: ‘Ik bied kindercoaching aan voor hooggevoelige kinderen en hun opvoeders. Met twee hooggevoelige zonen ben ik ervaringsdeskundige: ik weet dus precies wat je meemaakt. Als gecertificeerd coach van Kids in Balans in Amersfoort bied ik gezinnen rust en structuur. De coachingsgesprekken kunnen online of telefonisch, dus je hoeft niet in de buurt te wonen.’

Hoe lang duurt het coachingsprogramma?

Het programma duurt een maand. Gedurende die maand reserveer je elke dag een half uur om te noteren waar je tegenaan loopt. Houd er rekening mee dat je ook tijd kwijt bent aan het bekijken van het webinar, het lezen van de wekelijkse nieuwsbrief, het bestuderen van de online content en de coachingsgesprekken. De tijd die je in het programma investeert, verdien je naderhand dubbel en dwars terug. Na deze maand is er een nieuw opvoedpatroon ontstaan waardoor je blijvend tijd kunt vrijmaken voor jezelf.

Deel dit bericht op:

Lees ook

Hooggevoelig kind? De kindercoach helpt!

Hooggevoeligheid wordt soms niet erkend of herkend.

Lees verder

Hét hooggevoelige kind bestaat niet

Hoewel hooggevoelige kinderen eigenschappen delen, kunnen ze ook erg verschillend zijn.

Lees verder

Hoe ga je om met de woedeaanvallen van je kind?

Hoewel hooggevoelige kinderen eigenschappen delen, kunnen ze ook erg verschillend zijn.

Lees verder

Overprikkeld in de klas? Geef kinderen ontspanningsles!

Wist jij dat tot wel 50% van de hooggevoelige kinderen problemen ervaart op school? Ontspanningstechnieken kunnen hierbij helpen.

Lees verder

De kindercoach in de klas: omgaan met hooggevoeligheid

Hoe kunnen kinderen om leren gaan met hun hooggevoeligheid? De kindercoach helpt!

Lees verder

Hoe help je je hooggevoelige kind als ouder?

Deze onwennige tijd is voor hooggevoelige kinderen best wel lastig. Hoe ga je hiermee om als
ouders zijnde?

Lees verder

Leren ontspannen met kind en ouder

Wil je tips en ondersteuning om tot ontspanning te komen? Ontdek ze in onze nieuwste blog!

Lees verder

Is jouw kind een prikkelzoeker? Relax Kids helpt!

Een hooggevoelig kind kan een prikkelmijder of prikkelzoeker zijn. Weet jij het verschil? Je ontdekt het met Relax Kids!

Lees verder

Slapeloze nachten? Zo help je hooggevoelige kinderen beter slapen

Heeft jouw hooggevoelige kind problemen met slapen? Met Relax Kids leert je kind beter ontspannen en slapen.

Lees verder

Ervaringen

We zijn erg blij met de ondersteuning van Jolanda. Ze heeft ons geholpen onze zoon, zijn gedrag en onze reactie hierop beter te begrijpen. Tijdens het traject geeft Jolanda uitgebreide terugkoppeling en veel handige tips en handvaten, voor zowel ouders als kind.
Onze zoon vond de sessies met Jolanda elke keer weer een feest! Hij heeft veel inzicht in zichzelf gekregen en meer controle over zijn gedrag, hierdoor heeft hij meer rust en zelfvertrouwen gekregen.

- Ellen / moeder van 7-jarige zoon

Wat mooi en bijzonder om Geboorte in Kaart voor onze zoon Lucas te doen bij Jolanda. Wat heeft ze goed geluisterd en wat kan ze het goed terug geven. Met veel respect en vol begrip gaat ze met verschillende situaties om. Niks is vreemd. Alles kan gezegd worden. Dat maakte het heel vertrouwd. Het traject was zo verhelderend. Direct na het eerste gesprek had ik veel inzichten en dingen om over na te denken. Ik begreep Lucas nog veel beter door stil te staan wat hij heeft meegemaakt, hoe hij dat mogelijk ervaren heeft, welke effecten dit heeft voor vandaag de dag en waar hij behoefte aan heeft. Het geboorteverslag is echt een cadeau. Zowel voor onszelf als voor Lucas.

- Linda / moeder van Lucas (6 jaar)

Ik heb Geboorte in Kaart gedaan, omdat ik veel vragen had over de geboorte van mijn zoon i.v.m. gecompliceerde zwangerschap/bevalling. Door deze sessies te doen met Jolanda heb ik veel antwoorden mogen krijgen. Ik ben zo blij met Jolanda, want zij gaf mij veel ruimte en tijd om hierover te praten. Ook krijgt mijn zoon relaxlessen en hij is zo een ander kind.

- Irene / moeder van 4-jarige zoon

Tijd voor verandering? Kom voor een gratis intake!

Binnen het gezin kan er sprake zijn van onbegrip, spanningen en frustraties. Je wil het liefst dat het nú verandert. Ik kan je helpen!