‘Ik ben 9’ voor ouders


Workshop ‘Ik ben 9’ voor ouders en verzorgers

Meidenvenijn, jongens die stoer doen, groepsdruk, erbij willen horen, heftige emoties en verdriet, oude angsten die weer terugkomen, pesten, onzekerheid: het zijn allemaal thema’s die een grotere rol gaan spelen rond het negende levensjaar.

  • Is jouw kind rond de negen jaar en merk je dat het gedrag en de behoeftes veranderen?  
  • Vind je het lastig om jouw kind hierbij op een fijne manier te ondersteunen?  
  • Dacht je eerst ook dat je kind al vroeg aan de puberteit begon?   
  • Zou je deze fase graag beter willen begrijpen, zodat je meer begrip hebt voor de keuzes die jouw kind maakt?

Deze workshop voor ouders en verzorgers staat in het teken van de negenjaarsfase. Deze fase vindt meestal plaats in de periode tussen de acht en elf jaar. Soms lijkt het voor ouders of hun kind al vroeg aan de puberteit begint. Dit is niet werkelijk zo. Een kind van negen zit in zijn eigen fase horend bij deze leeftijd. Ieder kind beleeft de negenjaarsfase op zijn EIGEN manier. Voor het ene kind verloopt deze periode makkelijk en voor het andere kind kan deze tijd lastiger zijn.

Tijdens de workshop:

  • Vertel ik jou over de negenjaarsfase
  • Onderzoeken we welke behoeftes er achter het gedrag kunnen liggen
  • Ontvang je praktische tips en handvaten voor thuis
  • Is er ruimte om met elkaar ervaringen te delen

Boek ‘Ik ben 9’

Bauke Borsboom heeft een boek geschreven met daarin 15 portretfoto’s van kinderen van negen. In interviews en dagboekfragmenten vertellen de kinderen hoe het is om negen te zijn. Daarnaast vind je leuke tips een weetjes. Helemaal achterin het boek vind je een tekst voor ouders en verzorgers. Na afloop van de workshop heb je de gelegenheid om het boek te kopen.

Wil je deelnemen aan deze workshop?

Stuur een mail naar jolanda@coachingspraktijkkidsinbalans.nl

Aantal deelnemers:

Maximaal 6

Aanmelden

Wil je erbij zijn? Meld je aan!


Ook interessant voor jou

Ervaringen

We zijn erg blij met de ondersteuning van Jolanda. Ze heeft ons geholpen onze zoon, zijn gedrag en onze reactie hierop beter te begrijpen. Tijdens het traject geeft Jolanda uitgebreide terugkoppeling en veel handige tips en handvaten, voor zowel ouders als kind.
Onze zoon vond de sessies met Jolanda elke keer weer een feest! Hij heeft veel inzicht in zichzelf gekregen en meer controle over zijn gedrag, hierdoor heeft hij meer rust en zelfvertrouwen gekregen.

- Ellen / moeder van 7-jarige zoon

Wat mooi en bijzonder om Geboorte in Kaart voor onze zoon Lucas te doen bij Jolanda. Wat heeft ze goed geluisterd en wat kan ze het goed terug geven. Met veel respect en vol begrip gaat ze met verschillende situaties om. Niks is vreemd. Alles kan gezegd worden. Dat maakte het heel vertrouwd. Het traject was zo verhelderend. Direct na het eerste gesprek had ik veel inzichten en dingen om over na te denken. Ik begreep Lucas nog veel beter door stil te staan wat hij heeft meegemaakt, hoe hij dat mogelijk ervaren heeft, welke effecten dit heeft voor vandaag de dag en waar hij behoefte aan heeft. Het geboorteverslag is echt een cadeau. Zowel voor onszelf als voor Lucas.

- Linda / moeder van Lucas (6 jaar)

Ik heb Geboorte in Kaart gedaan, omdat ik veel vragen had over de geboorte van mijn zoon i.v.m. gecompliceerde zwangerschap/bevalling. Door deze sessies te doen met Jolanda heb ik veel antwoorden mogen krijgen. Ik ben zo blij met Jolanda, want zij gaf mij veel ruimte en tijd om hierover te praten. Ook krijgt mijn zoon relaxlessen en hij is zo een ander kind.

- Irene / moeder van 4-jarige zoon

Tijd voor verandering? Kom voor een gratis intake!

Binnen het gezin kan er sprake zijn van onbegrip, spanningen en frustraties. Je wil het liefst dat het nú verandert. Ik kan je helpen!